Sivas’ta Türkiye Oryantiring Şampiyonası Yapılacak

Sivas’ta Türkiye Oryantiring Şampiyonası Yapılacak
12:20 - Nisan 5 2019 Cuma

Oryantiring ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan bir spor dalı olmasına rağmen, kısa sürede yoğun bir ilgi görmeyi başardı. Harita yardımıyla farklı arazi koşullarında zamana karşı yön bulmayı sağlayan bir spor dalı olan Oryantiring, zeka ve çeviklik gerektiren bir spor.

Sivas Kongresinin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Türkiye Şampiyonası, Sivas’ta yapılacak.

Şampiyonaya; toplamda 48 ilden 63 kulüp ve bin 500 sporcu katılacak.

Sivas Valisi Salih Ayhan; Şampiyonanın 19-20-21 Nisan tarihleri arasında Sivas’ta yapılacağını belirterek; “Sivas Kongresi’nin 100. yılı kapsamında farklı alanlarda yapılacak etkinliklerle milli mücadele ve bağımsızlık ruhuna dikkat çekmek ve ülke genelinde bu coşkuyu yaymak amaçlanıyor. Genç bir spor dalı Oryantiring’in tanınırlığını artıracak olan bu organizasyonun şehrimizde yapılacak olması çok önemli. Bu etkinliğin Sivas’ta Türkiye Şampiyonası seviyesinde yapılmasında destek olan Bahçeşehir Koleji’ne, katkı sağlayan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Sivas’a ve gençlerimize önemli katkılar sağlayacak bu organizasyonla bizleri tanıştıran federasyona da teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sivas’ta düzenlenecek Türkiye şampiyonasının Oryantiring sporuna önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, bu sporu Sivaslı öğrencilere çok şey katacağına inandığını söyledi.