Sivas’ta Trafik Kazası Verileri Açıklandı

Sivas’ta Trafik Kazası Verileri Açıklandı
15:06 - Aralık 10 2021 Cuma

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı tarafından Kasım 2021 trafik kazası verileri açıklandı. Her ay onlarca kazanın gerçekleştiği Sivas’ta kaza oranlarının yükseldiğini belirten yetkililer, son 30 gün içerisinde yaşanan kaza olaylarında 4 kişinin öldüğünü 335 kişinin ise yaralanmalı veya hasarlı kazaya karıştığı açıklandı

Yaralanmalı kazaların büyük bölümünün kent merkezinde meydana geldiği tahmin edilirken, kazaların özellikle belirli noktalarda daha fazla kaza gerçekleştiği belirtildi. Kazaların kamera görüntüleri zaman zaman yayınlanırken, kazalarda ölen 4 kişinin yaşı açıklanmazken, 193 kişinin ise kazalarda yaralandığı açıklandı.

Denetimler Sıkılaştırıldı

Trafik kazalarının il genelinde ve il sınırlarında artması nedeniyle Sivas ve bölge illerde havadan ve karadan trafik denetimleri sürerken, bu denetimlerin özellikle belirli gün ve aylarda daha fazla artırıldığı bilinmekte. Trafik polisleri tarafından yapılan denetimler özellikle 1 Aralık tarihinde başlayan kış lastiği zorunluluğu ile daha fazla artarken, kış lastiği kullanmayan sürücülere ceza yazıldığı açıklanmıştı.

Trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı tahmin edilen bölgelerde denetimlerin artması beklenirken, özellikle Sivaslı sürücülerin buzlanma ve çeşitli hava şartlarına karşı daha dikkatli olması ve araç bakımlarını düzenli olarak yaptırmaları öneriliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi