Sivas’ta Trafik Kazaları Artıyor: Sürücülere Uyarı

Sivas’ta Trafik Kazaları Artıyor: Sürücülere Uyarı
22:16 - Kasım 18 2021 Perşembe

Son günlerde trafik denetimlerinin büyük oranda sıkılaştığı Sivas’ta 2021 yılı ilk 10 aylık döneminde 29 kişi trafik kazaları sonucu öldü. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı’nca yayınlanan son rakamlara göre Sivas genelinde kaza oranlarının artış gösterdiği gözlemlenirken, sürücülere yönelik ekiplerin her gün farklı noktalarda denetim gerçekleştirdikleri ve hem para cezası uygulamaları hem de uyarının yapıldığı açıklandı.

Trafik polislerince yapılan denetimlerde 10 ay içerisinde 2.551 kişinin yaralandığı Sivas genelinde en fazla yapılan hatalara dikkat edilmesi uyarıları yapılırken, en büyük hatalar arasında araç başında cep telefonuyla ilgilenmek ve konuşmak, kırmızı ışık ihlali ve çeşitli ihlallerin bulunduğu biliniyor.

Kış Aylarında Daha Fazla

Ölümlü trafik kazalarında özellikle buzlanma ve çeşitli yol koşullarından dolayı Sivas ve diğer şehirlerde kış aylarında daha fazla kazanın meydana geldiği ve kış lastiği kullanımı denetimlerinin daha fazla sıkılaştırıldığı görülüyor. Sivas’ta gerçekleşen trafik kazalarının büyük bölümünü otomobiller oluştururken ufak bir kısmını ise motor ve diğer araçlar oluşturuyor. Özellikle motor sürücülerinin kış aylarında Sivas ve diğer bölge illerde daha yavaş hızla gitmesi eğitmenler tarafından tavsiye edilmekte.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi