Sivas’ta Teknoloji Marketlerine Yoğun İlgi

Sivas’ta Teknoloji Marketlerine Yoğun İlgi
23:10 - Kasım 24 2021 Çarşamba

Döviz kurunun son dönemde hızlı yükselişinin ardından Apple’ın ve bazı firmaların satışları durdurması üzerine Sivas ve Türkiye genelinde teknoloji marketlerine sabah erken saatlerden itibaren ziyaretler arttı. Son dönemde döviz kurunda yaşanan artışlarla birlikte online alınan bazı marka teknoloji cihazlarının satıcılar ve firmalar tarafından iptal edilmesi, zam gelecek korkusu ve ürün bulmakta yaşanan zorluklar tüketicileri zor durumda bıraktı.

Sivas genelinde bulunan onlarca teknoloji marketinin çoğunda cihaz kalmadığı iddia edilirken, teknoloji marketlerinin özellikle belli başlı markaların cihazlarını zam gelecek beklentisi ile satmadığı ve Sivaslı tüketicilerin online siparişlerinin de iptal edilmesiyle diğer tüm illerdeki tüketiciler gibi zor durumda kaldıkları iddia edildi.

“Zam Beklentisi Talebi Artırıyor”

Teknoloji marketlerinde çalışan görevliler, artan döviz kurunun etkisiyle tüm Türkiye’de benzer durumun yaşandığını, zam beklentisinin tüketicileri daha yeni cihazları daha ucuza almak için hızlandırdığını açıkladı. Ancak teknoloji marketlerinde de bazı markaların cihazlarının bulunmaması ve stokçulara karşı alınan önlemler nedeniyle çok kişi almak istediği cihazı alamadan geri dönmek zorunda kaldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi