Sivas’ta Şiddetli Yağmur Hayatı Felç Etti

Sivas’ta Şiddetli Yağmur Hayatı Felç Etti
22:46 - Aralık 16 2021 Perşembe

Sivas’ta sabah saat 08.00’de başlayan şiddetli yağış kent genelinde etkili oldu. Bir süre önce baraj suyunun sınırın altına düşmesi nedeniyle il genelinde su kesintisi uygulanmaya başlamıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine bakıldığında Sivas’ta gelecek saatlerde de sabah başlayan şiddetli yağışın etkili olacağı öngörülüyor.

Yağmurun başlamasıyla birlikte bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, bazı işletmelerin ve alçakta kalan dairelerin yetkililerden yardım istemek zorunda kaldığı gözlemlendi. Sivas genelinde etkili olan yağış nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına kadar gelirken, merkez bölgesinde ise trafiğin sabah ve akşam saatlerinde normalden çok daha yoğun olduğu tespit edildi.

Vatandaşların su baskınları ve olası su birikintileri karşısında zor anlar yaşadığı Sivas’ta belediye ekiplerinin de 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı.

Vatandaş Yağmur Duasına Çıkmıştı

Sivas’ta çok sayıda vatandaş baraj suyunun sınırın altına düşmesi sonrası yağmur duasına çıkarken, bazı vatandaşlar ise su krizi kaynaklı olarak kısa süreli olarak farklı illere gitmek zorunda kaldıklarını açıklamıştı.

MGM verilerine bakıldığında, Sivas’ta etkili olan şiddetli yağışın gelecek günlerde azalması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi