Sivas’ta Sahte İçki Uyarılarında Artış

Sivas’ta Sahte İçki Uyarılarında Artış
22:09 - Aralık 16 2021 Perşembe

Sivas’ta sahte içkiden ölen 4 kişinin ardından hâlâ yoğun bakımda tedavilerine devam edilen vatandaşların bulunması nedeniyle il genelinde özellikle alkollü işletmelere yönelik denetimler devam ediyor. Sivas’ta alkol satışlarının yoğun olarak gerçekleştirildiği en merkezi yerin il merkezi olduğunu belirten yetkililer, içki satın alacak vatandaşların ruhsatlı dükkanları tercih etmesini ve marketlerden içki almasını önerirken, denetimlerin ise giderek sıkılaşacağı belirtildi.

Sivas’ın çok sayıda ilçesinde sahte içki haberleri nedeniyle son dönemde içki satışlarının büyük oranda azaldığını belirten esnaflar ise durumdan memnun değil. Sivaslı bakkal ve market sahipleri, sahte içkilerin daha çok market ve bakkallar dışında satışının yapıldığını, ruhsatlı hiçbir işletmede sahte alkol satışının yapılamayacağını açıkladılar.

İl Genelinde Korku Hakim

İl genelinde özellikle sosyal medya hesaplarından uyarı yayınlayan muhtar ve muhtar azaları başta olmak üzere çok sayıda vatandaşın bu paylaşımları hesaplarında yeniden paylaştıkları gözlemlendi. Metil alkol nedeniyle hastanede tedavisine devam edilen vatandaşların durumlarının ağır olduğu ve hayati tehlikelerinin devam ettiği açıklanırken, henüz iyileşme belirtileri göstermedikleri açıklandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi