Sivas’ta Ozonlama Tesisi Tamamlanıyor!

Sivas’ta Ozonlama Tesisi Tamamlanıyor!
16:06 - Kasım 10 2021 Çarşamba

Sivas Belediyesi tarafından kentin iç suyu kalitesinin arttırılması için inşa edilmeye başlanan Ozon Tesisinde sona yaklaşıldığı ifade ediliyor. Ozonlama sisteminin içme suyunun kalitesini artırmak konusunda en sağlıklı yöntem olduğu da belirtiliyor!

Sivas’ta inşaatı devam eden Ozonlama Tesisi tamamlanmak üzere. İçme suyuyla kullanma suyunun en etkili bir şekilde kullanılmasını mümkün kılacak olan bu tesis, Sivas Belediyesi tarafından kente kazandırılıyor. Sivas Belediyesinin önemli yatırımları arasında yer alan Ozonlama Tesisinde son yaklaşıldığı da ifade ediliyor. Bu kapsamda İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesinde inşası devam eden Ozonlama Tesisinin, oldukça avantajlı kullanım özelliğine sahil olduğu belirtildi. Ozonlama Tesisi sayesinde Sivas’ta sağlıklı su temini konusunda da önemli kazanımlar elde edilecek.

Ozonlama Tesisi suyun içerisinde hiçbir şekilde kimyasal atık bırakmadığı gibi son derece düşük maliyetiyle de ön plana çıkıyor. Ayrıca Ozonlama Tesisinin bakterilerin yok edilmesi noktasında üst düzeyde bir performansı ortaya koyduğu da biliniyor. Bu kapsamda Ozonlama Tesisini yerinde inceleyen Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Sivas Valisi Salih Ayhan; yetkililerden bilgi aldı. İnceleme sırasında açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Bilgin; bu tesisisin su sorununun yaşanmaması için son derece önemli olduğunun altını çizdi. Su insan hayatı için olmazsa olmazdır, şeklinde konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan da su tasarrufuna dikkat çekerek; suyun ıslah edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi