Türkiye’de bir ilk! Sivas’ta mor patates hasat edildi

Türkiye’de bir ilk! Sivas’ta mor patates hasat edildi
14:19 - Ekim 19 2020 Pazartesi

İlkbahar aylarında Sivaslı çiftçiler tarafından ekimi yapılan yerli mor patateslerin hasat mevsimi geldi. Sivas Valisi Salih Ayhan da mor patates hasadına eşlik etti.

Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip olan mor patatesler yaklaşık 30 dönümlük bir alana ekildi. Bu ekimden 100 ton kadar ürün elde eden Sivaslı çiftçiler 250 kişilik bir ekip oluşturdu ve tarladan mor patatesleri topladı. Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ve protokol üyelerinden bazıları da Hafik ilçesinde gerçekleştirilen hasada bizzat katıldı.

1890’lı yıllarda Sivas’taki toprakların mor patates hasadına uygun olduğunun tembih name ile belirtildiğini hatırlatan Salih Ayhan, o tarihlerde kurulan hayalin bugün gerçekleştirildiği için mutlu olduğunu söyledi. Mor patatesin antioksidan özelliği sebebiyle diğer patatesten daha sağlıklı olduğunu söyleyen Vali Ayhan, glisemik indeksinin normal patatese göre düşük olması sebebiyle mor patatesin diyabet hastaları tarafından da kontrollü bir şekilde tüketilebileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi