Sivas’ta Matematik Seferberliği

Sivas’ta Matematik Seferberliği
15:27 - Ocak 31 2023 Salı

Sivas’ta matematik eğitiminin sanata dönüştürüldüğü faaliyet yoğun ilgi görüyor! Tarihi Şükriye Özçalı Konağı Matematik ve Sanat Evi’ndeki materyaller ilgi gördü!
Sivas’ta matematik seferberli kapsamında Tarihi Şükriye Özçalı Konağı Matematik ve Sanat Evi’nde hayata geçirilen materyallerle matematik ve sanat adeta ilmek ilmek işleniyor. Böylece öğrencilerin zihnine matematik kavramları işlenmiş oluyor. Sivas Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde ‘’Sanatla Uygulamalı Matematik Eğitimi’’ Projesi gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Matematik Seferberliğine yönelik olarak Sivas Valiliğinin himayesindeki projede önemli çalışmalara imza atılıyor.

Sivas’ta gerçekleştirilen proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sanatsal eğitimler veriliyor. Bu kapsamda öğretmen ve usta öğreticiler, sanatın her aşamasında da yer alan matematiği de eğlenceli bir formata dönüştürüyor. Bu kapsamda Sivas’taki tarihi konak matematik ve sanat evine dönüştürülerek; burada ‘’Matematik ve Sanat Evi’’ etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Bu etkinlik kapsamında 2 aylık sürede 300’ün üzerinde öğrenci programa dahil olarak matematik konularıyla iç içe oldular. Bu konuya dair açıklama yapmak Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, bu projeyle öğrencilere matematiği sevdirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi