Sivas’ta Marketlere Fahiş Fiyat Denetimi

Sivas’ta Marketlere Fahiş Fiyat Denetimi
18:39 - Aralık 27 2021 Pazartesi

Dolar kurunun Kur Korumalı Mevduat kararının ardından hızla düşüşe geçmesiyle marketlerde çok sayıda ürüne yapılan zamların geri alınmaması tepkilere neden olmuştu. Sivas’ta başta zincir marketler olmak üzere çok sayıda markette dolar kurunda yaşanan artış döneminde ürünlere yapılan zamların geri alınmadığını yetkililere bildiren vatandaşların ihbarları dikkate alındı.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Ticaret İl Müdürü Selim Baş’ın katılımıyla marketlere yapılan fahiş fiyat denetiminde fahiş fiyat uygulayan ve ürün fiyatlarını dolar kuru düşüşü döneminde sebepsiz olarak yükselten marketlere ceza uygulandı.

Vatandaşlar Gıda Zamlarından Şikayetçi

Sivas’ta yaşayan vatandaşlar, son dönemde gıda fiyatlarına gelen zamların geri alınmadığını ve daha fazla zam yapıldığını belirterek yetkililerden yardım istemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın market zincirlerine yönelik fahiş fiyat uyarısının ardından harekete geçen Ticaret Bakanlığı ve Sivas Belediyesi yetkilileri de denetimlere başladı. Denetimlerde hangi marketlere ne kadar ceza kesildiği açıklanmazken, market çalışanlarının Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’i karşılarında görünce büyük şaşkınlık yaşadıkları ve Bilgin’in market bünyesinde çalışanlarla sohbet ettiği gözlemlendi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi