Sivas’ta Liseli Çikolatanın Bayram Öncesi Rekor Satışı!

Sivas’ta Liseli Çikolatanın Bayram Öncesi Rekor Satışı!
13:33 - Nisan 18 2023 Salı

Liseli çikolatalar Türkiye genelinde ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye’nin ilk ve tek çikolata üretim okulu olan Sivas Sultanşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Çikolis’ markası, bayram öncesinde yoğun talep görüyor ve satış rekorları kırıyor. Lisede bulunan çikolata atölyesi, normal günlerde 750 kutu çikolata üretirken bayram öncesi üretim 3 katına çıkartıldı. Öğrenciler, vardiyalı sistemle çalışarak siparişleri yetiştirmeye çalışıyorlar. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Özlem Mıdık, bayram dolayısıyla satış rekoru kırdıklarını ifade ederek, 50 çeşit çikolata ürettiklerini ve öğrencilere iş imkanı sunduklarını belirtti.

“Bu ay bayram dolayısıyla satış rekoru kırdık”

Sultanşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Özlem Mıdık, bu ay satış rekoru kırdıklarını ifade ederek, “Bizler yaklaşık 4 yıldır çikolata üretimi yapıyoruz. Otelimizin alt katında bir çikolata oteli kurduk. Burada 4 yıldır hummalı bir şekilde çikolata üretmeye devam ediyoruz. Normal günlerde 750 kutu çikolata çıkartırken bu günler 3 katı kadar artmış durumda. Bu ay bayram dolayısıyla satış rekoru kırdık. Yaklaşık 50 çeşit çikolatamızın çeşitleri var. Hedefimiz aslında sektördeki açığı tamamlamaktı. Sektörde çikolata anlamında çok büyük bir açık vardı. Yiyecek içecek hizmetleri bulunana okulda genelde mutfak, servis eğitimleri veriliyordu ama çikolata üzerine çok kısıtlı bir şekilde eğitim veriliyordu. Biz sektördeki bu açığı bularak bunu tamamlamaya çalıştık. Bu iş ortaya çıktıktan sonrada özel sektörden çok fazla talep geldi. Bunun yanı sıra öğrencilerimize çok büyük bir iş imkanı sunduk” dedi.

Vardiyalı şekilde canla başla çalışıyorlar

Sultanşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Gülbeyaz Çiftçi, bayram dolayısıyla yoğunluk yaşadıklarını ve siparişleri yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi