Sivas’ta Köy Sakinleri Görüntü Kirliliğinden Şikayetçi

Sivas’ta Köy Sakinleri Görüntü Kirliliğinden Şikayetçi
21:18 - Kasım 16 2021 Salı

Sivas’ın merkeze bağlı olarak bilinen Gaziköy Köyü yakınındaki atıl mermer ocağı 2000 yılında açılmasının ardından kısa süre içerisinde ‘beklenen kalitede mermer bloğu üretilmemesi’ nedeniyle kapatıldı. Kapatılan mermer ocağının 20 yılı aşkın süredir atıl olduğunu belirten köy sakinleri ise özellikle büyük mermer bloklarının görüntü kirliliği yarattığını, mermer bloklarının sadece iş makineleri tarafından yetkililerce taşınabilecek durumda olduğunu belirterek tepkilerini dile getirdiler.

Mermer taş bloklarının bölgede görüntü kirliliği yarattığını söyleyen köy sakinlerinden 48 yaşındaki Eyüp Demir, “Hazineden kiralanan bu yer 2001 yılında tamamen atıl oldu. 200’ü aşkın mermer blok var ve görüntü kirliliği yaratıyor. Eskiden burada köy sakinleri hayvanlarını otlatır ve faydalanırdı, şimdi işlevsiz ve atıl kaldı” dedi.

Çoğunluk Şikayetçi

Mermer bloklarının beklenen kalitenin altında olması nedeniyle kısa sürede kapatılan mermer ocağının geçmişte köylülerin hayvanlarını otlatmak için kullandıkları açıklandı.

Bölgede bulunan mermer blokların hem ağır hem büyük olduğunu belirten köy sakinleri, uzun yıllardır yerinde duran blokların kaldırılmasının köy şartlarında mümkün olmadığını ve çeşitli engellerin bulunduğunu belirterek yetkililerden yardım isteklerini açıkladılar.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi