Sivas’ta Konut Satışları Beklenen Rakamın Altında Kaldı

Sivas’ta Konut Satışları Beklenen Rakamın Altında Kaldı
22:09 - Kasım 17 2021 Çarşamba

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son veriler Sivas genelinde konut satışlarının son dönemde azaldığını gösterirken, il genelinde yeni konut sayısındaki düşüş dikkat çekti. Bir süredir inşaat malzemelerinin fiyatındaki artış ve tedarik zinciri sorunları nedeniyle sıkıntıda olan inşaat sektörünün durumu hem fiyatlara hem de satışlara yansıdı.

TÜİK’in açıkladığı resmî rakamlara göre Sivas ili genelinde bu yılın Ekim döneminde konut satışlarında düşüş yaşanırken, bu durumun kiralık daire fiyatlarına da zam olarak yansıması tahmin ediliyor. Konut satışlarının azalması kiralık konutlara artan talepler Sivas genelinde kiralık daire fiyatlarını arttırırken veriler zam oranlarının %20’leri geçtiğini gösteriyor.

Konut Satışları Düşüyor, Kiralar Artıyor

TÜİK verilerine göre 2020 Ekim döneminde Sivas’ta toplam 774 konut satılırken 2021 yılı Ekim döneminde ise düşüşle 727 adet konutun satılabildiği açıklandı. Sivas’ta bu yıl yapılan konut satışlarının büyük bölümünü ipotekli-kredili konutlar (109) oluştururken, 618 konut ise ipoteksiz satıldı.

TÜİK’in açıkladığı son verilere göre 2021 yılında Sivas genelindeki konut satışlarının toplam rakamı da açıklandı. Verilere göre Sivas genelinde 2020 yılının ilk 10 aylık döneminde 8 bin 620 konut satışı yapıldığı ancak bu yıl sayının büyük ölçüde düşüş gösterdiği açıklandı. 2021 yılı ilk 10 aylık döneminde Sivas’ta satılan konut sayısı ise 6 bin 332 olarak açıklandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi