Sivas’ta Konut Satışları Arttı

Sivas’ta Konut Satışları Arttı
23:05 - Aralık 14 2021 Salı

Türkiye İstatistik Kurumu – TÜİK – tarafından yayınlanan 2021 Kasım Konut Satışları raporuna göre, Sivas’ta konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine oranla %20’den fazla arttı. Döviz kurunda yaşanan artışlar nedeniyle yabancıların çok fazla talep gösterdiği konut piyasasında yerli alıcıların oranı düşerken ipotekli konut satışlarında düşüş devam ediyor.

Konut satışlarında son aylarda azalma yaşanan Sivas’ta döviz kuruna bağlı olarak yabancıların konut alımı ve yerli vatandaşın döviz yerine konut tercihi gibi etkenler artışı tetikleyen unsurlar olarak tetiklendi. Kasım ayında Sivas’ta bin 1 konutun 180’ini ipotekli satışlar 821’ini ise diğer satış grubunda olan evler oluştururken toplamda bin 1 konut satışı gerçekleştirildi.

Önceki Yıla Oranla Düştü

Bir önceki yıl Kasım ayında 743 konutun satıldığını açıklayan TÜİK, geçtiğimiz 2020 yılında 9 bin 363 konutun satıldığı Sivas’ta bu yıl satılan toplam konut sayısının ise 7 bin 333 konuta ulaştığını ve yıl bitiminde geçtiğimiz yılın rekorunun kırılamayacağı öngörüsünü güçlendirdi.

Bu yıl satılan konutların 1.092’sini ipotekli konut grubunda olan kredili konutlar oluştururken 6.241’i ise diğer satışlar grubunda yer aldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi