Sivas’ta Kent Meydanına Soba Kuruldu

Sivas’ta Kent Meydanına Soba Kuruldu
23:20 - Aralık 26 2021 Pazar

Sivas Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen Kış Festivali kapsamında -10 derecenin altına düşen sıcaklıklar nedeniyle bugün soba kuruldu. Kent meydanında düzenlenen etkinlikte vatandaşların üşümesini engellemek için çözüm arayan Belediye yetkilileri, vatandaşların aşırı soğuklara karşı ısınma ihtiyacını giderebilmek için çözümü soba kurmakta buldu.

Reynmen ve çok sayıda sanatçı ve gösteri ekibinin folklor oyunlarını sergilediği Kış Festivali’nde sıcaklığın çok düşük olmasına rağmen katılımın çok fazla olduğu açıklandı. Binlerce vatandaşın katıldığı festivalin düzenlendiği alanın açık olması nedeniyle dün çok sayıda vatandaşın yetkililerden istekte bulunduğu iddia edilmişti.

“Soba Kurulması Gerekiyordu”

Festivale katılan vatandaşlardan bazıların soğuğa karşı soba çözümünün önemli ve gerekli olduğunu belirtirken, bazı vatandaşlar ise soba sayısının daha fazla artırılması gerektiğini belirttiler. Etkinliğe katılan bir kişi, “Soba kurulması gerekiyordu. Çocukların katılımı da olduğu için üşüyen çok insan oluyor. Soba sayesinde ısınıp etkinlikleri izlemek mümkün oluyor” dedi.

Katılımın beklenenden daha fazla olması nedeniyle bölgedeki işletmelerin bu ay beklenenden daha fazla satış gerçekleştirmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi