Sivas’ta Karla Mücadele İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Sivas’ta Karla Mücadele İçin Hazırlıklar Tamamlandı
21:47 - Aralık 17 2021 Cuma

Sivas İl Özel İdaresi bünyesinde faaliyet gösteren karla mücadele ekipleri hazırlık çalışmalarını tamamladı. Kış aylarında yoğun kar yağışının etkili olduğu Sivas’ta çok yüksek bölgeler başta olmak üzere tüm il genelinde 1.500’den fazla araç ve 1.000’den fazla görevli personel ile karla mücadele çalışmaları gerçekleştirilecek.

Kış aylarında şiddetli kar yağışları ve rüzgarın etkili olduğu Sivas’ta vatandaşların ve sürücülerin kar karşısında çaresiz kalmaması ve yolların kapanmaması adına 7 gün 24 saat boyunca çalışacak olan karla mücadele ekipleri, ilk olarak şehiriçi yollar olmak üzere merkeze bağlı köylere giden yolların kapanmasını da önlemeye çalışacak.

Sivas Valiliği Koordine Ediyor

Tüm karla mücadele çalışmaları başta belediyeler olmak üzere Sivas Valiliği tarafından koordine ediliyor. Valilik, kar yağışları karşısında belediye ekipleri ile koordineli çalışmanın yapıldığını açıklarken, şimdilik bugüne kadar şiddetli kar yağışının olmaması nedeniyle yolların kapanmadığı biliniyor.

Geçtiğimiz yıllarda kar yağışları karşısında bazı yollar kapanmış veya hasar görmüş, bunun sonucunda ise yayalar ve sürücüler çeşitli riskler ile karşı karşıya kalmıştı.

Sivas’ta gelecek haftalarda kar yağışlarının hızını artırması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi