Sivas’ta Kargaların Dönüşü

Sivas’ta Kargaların Dönüşü
14:49 - Mayıs 20 2019 Pazartesi

Alfred Hitchcock’a ait Kuşlar adlı korku filmindeki kargaların görüntüleri Sivas’taki kargaların görüntüleri ile neredeyse aynı.

Her yılın belli dönemlerinde Sivas’ın Kangal ilçesinde Sularbaşı Mahallesi’nde bulunan Malatya Caddesi’ndeki selvi ağaçlarının üzerine binlerce karga geliyor. Bu kargalar sürü halinde hareket ediyorlar. Yılın bu dönemlerinde oluşan u görüntüler ünlü bir filmdeki görüntülere benzetiliyor. Alfred Hitchcock’a ait gerilim türündeki The Birds (Kuşlar) filmindeki sürüyle dolaşan kargaların görüntülerini anımsatıyor.

Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan selviler üzerindeki kargaların görüntüleri ve birlikte hareket etmeleri bu görüntülere şahit olanları etkiliyor. Kargaların aynı yere her yıl aynı dönemlerde gelmesi ise oldukça ilginç olarak yorumlanıyor.

SİVAS’TA KARGALARIN DÖNÜŞÜ

Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan Sularbaşı Mahallesi Malatya Caddesi üzerindeki selvi ağaçlarına konan ve ağaçların etrafında dolaşan binlerce karga görenleri hayrete düşürüyor. Alfred Hitchcock imzalı ve gerilim türündeki Kuşlar filmindekine benzer sahneler oluşturuyor. Bu karga sürüleri yılın belli dönemlerinde ilçe merkezine gelip burada bulunan selvi ağaçlarının üzerine yuva yaparak yerleşiyorlar. Malatya Caddesi üzerindeki selvi ağaçlarının üzerine konan yüzlerce karga yapmış oldukları yuvaların çok muntazam olması ile de ilgiyle takip ediliyor.

Karga sürüsünde bulunan kargaların aynı anda uçtuklarında oluşturdukları görüntüler gerilim sahneleri ile hepimizi etkileyen “Kuşlar” filmindeki görüntülere benzetiliyor. Kargaların 40 yıldır bu selvi ağaçlarının bulunduğu yere gelerek iki ay burada kaldıkları söyleniyor. Kargaların bu iki aylık süre zarfında hiç susmadıkları da ifade ediliyor. Kargaların bu durumuna ilk kez şahit olanlar bu seslerden ve görüntülerden rahatsız oluyor. Fakat burada uzu süredir yaşayan bu seslere ve görüntülere alıştıklarını söylüyorlar.