Sivas’ta Kardeşlik Sofrası Kuruldu

Sivas’ta Kardeşlik Sofrası Kuruldu
16:17 - Mart 28 2023 Salı

Sivas’ta KYK yurtlarında kalan depremzedelerin çocukları için Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi tarafından Ramazan eğlencesi düzenlendi. Etkinlikte çocuklar, yaşadıkları zorlu sürecin biraz olsun unutulması için keyifli anlar yaşadılar.

“Kardeşlik Sofrası” programı kapsamında, öncelikle Binali Yıldırım Kampüsü Yurt Yerleşkesinde kalan depremzedelerle iftar yemeği yenildi. Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve il protokolü depremzedelerle birlikte oruçlarını açtılar.

Yemeğin ardından, Kur’an-ı Kerim okundu ve çocuklar için Hacivat-Karagöz gösterisi, palyaçolar ve diğer etkinlikler gerçekleştirildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde çocuklar, eğlenceli anlar yaşayarak keyifli vakit geçirdiler.

Etkinlikte konuşan depremzedelerden İbrahim Keçe, çocukların mutlu olmasıyla herkesin mutlu olacağını ifade etti. “Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Programlar genelde çocukların eğlenmesine yönelik ve bu çok güzel bir şey. Çocuklar mutlu olursa herkes de mutlu olur” diyen Keçe’nin bu sözleri, organizasyonun amacına ne kadar uygun olduğunu ortaya koydu.

Malatya’dan gelen depremzedelerden Hiranur Karakuş da yapılan etkinliklerden çok mutlu olduğunu belirtti. Oyunlar oynayıp, palyaçolarla vakit geçirip, ikram edilen şeker, pamuk şeker ve patlamış mısırı yiyerek keyifli anlar yaşadığını söyleyen Karakuş, bu tür etkinliklerin insanlara moral verdiğini belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi