Sivas’ta kadınlar için Kültür merkezi açıldı

Sivas’ta kadınlar için Kültür merkezi açıldı
13:31 - Mart 9 2019 Cumartesi

Sivas Belediyesi tarafından hazırlanan Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi yapılan törenle hizmete açıldı.

Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi açılış törenine; Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ve çok sayıda davetli ve halk katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yapılan açılış programında ilk konuşmayı Mahalle Muhtarı Asım Boyuneğmez yaptı. Boyuneğmez; “Buradan yetişen sanatkarlar hem ev ekonomilerine, hem de Sivas ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu önemli hizmeti mahallemize kazandıran Belediye Başkanımız Sami Aydın’a sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Kadınların istihdam edilmesine ve beceri kazanmalarına katkı sağlamak için çok sayıda projenin gerçekleştirildiğini dile getiren Belediye Başkanı Sami Aydın ise 9 farklı yerde eğitim, kültür, sanat ve yaşam merkezinin Sivaslı kadınların ve gençlerin hizmetinde olduğunu hatırlattı.

Başkan Aydın, “Sizler sadece bir hanımlar kültür merkezi istediniz. Biz ise hem hanımlar kültür merkezi hem de bir gençlik merkezi inşa ettik. Bu projenin toplam maliyeti 3,5 milyon lira. Sadece bu alanda değil şehirde birçok farklı alanda büyük ve önemli projeleri hayata geçirdik. Artık Sivas’ın çözülmesi gereken büyük bir sorunu kalmadı. Bundan sonra sosyal ve kültürel projeler ağırlıkta olacaktır. İnşallah şehrimiz tarihte olduğu gibi bir ilim, bilim, kültür ve sanat şehri olacaktır.” diyerek burada düzenlenecek olan kurslar ve etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Vali Salih Ayhan, Sivas belediyesi tarafından yaptırılan kültür merkezinin Sivaslı hanımlar için bir hediye olduğunu söyleyerek; “Projenin mimarisi, içeriği ve fonksiyonu gerçekten mükemmel olmuş. İnşallah ilerleyen dönemde belediyemizle beraber ilimizin farklı noktalarına böyle kültür ve gençlik merkezleri yapacağız. Kadınlarımızın ve gençlerimizin sosyal hayata daha etkin katılmalarını sağlayacağız. Tekrar başkanımızı ve belediyemizi tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların sonra Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi için ayrı kurdeleler kesimi ile merkezlerin açılışı yapıldı.
Sivas Belediyesi tarafından Ahmet Turan Gazi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan merkez, hanımlara ve gençlere yönelik çok amaçlı salon, spor salonu, hanımlar kültür merkezi ve gençlik merkezi olmak üzere 4 ana bölümden oluşuyor. Merkezde kurs odaları, kütüphane, derslikler, kafeterya ve sosyal alanlar da yer alıyor.