Sivas’ta Kadınlar Gazze İçin ‘Sessiz Çığlık’ Yürüyüşü Düzenledi

Sivas’ta Kadınlar Gazze İçin ‘Sessiz Çığlık’ Yürüyüşü Düzenledi
14:45 - Ekim 6 2025 Pazartesi

Sivas’ta kadınlar, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. AK Parti Kadın Kolları tarafından İsrail’in Filistin’e saldırılarının ikinci yıldönümü anısına 81 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘Gazze İçin Sessiz Çığlık’ yürüyüşü, Sivas’ta da ses getirdi.

Sivas Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen kadınlar, el ele vererek yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda bir insan zinciri oluşturdu. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar, ‘Barış Kadınla Mümkün’ yazılı pankartlarla yürüdüler. Yürüyüş, kent meydanında son buldu ve burada bir basın açıklaması yapıldı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Hatip, basın açıklamasında Gazze’deki saldırıların sona ermesi için çağrıda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki kararlı tutumuna vurgu yapan Hatip, tüm dünyaya Gazze’nin sesini duyurmak için bir arada olduklarını belirtti. Ayrıca, uluslararası sularda İsrail’in müdahalesine uğrayan Küresel Sumud Filosu’nu da hatırlattı.

‘Bizim sessizliğimiz, Gazze’nin en gür çığlığı olacaktır’ diyen Hatip, vicdanlarıyla haykırdıklarını ve barış için mücadele ettiklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi