Sivas’ta Isınma Maliyetleri Arttı

Sivas’ta Isınma Maliyetleri Arttı
15:51 - Ocak 6 2022 Perşembe

Bu yılın en soğuk ili olarak seçilen Sivas’ta hava sıcaklıkları yer yer -29 derecelere kadar düşerken, yakacak fiyatlarında yaşanan %200’ü bulan artışlar il genelinde soba ve benzer ısınma araçlarını kullanan vatandaşların tepkisini çekti. Kömür fiyatlarının %100’ün üzerinde zamlı olarak satıldığını ve bu yıl nakliye ve taşıma hizmetlerinde de büyük artışlar olduğunu belirten Sivaslılar, “Kömür fiyatları %100’ün üzerinde arttı. Odun ve çıra gibi diğer yakacak ürünlerin fiyatında da %200’leri aşan artışlar oldu” dedi.

Hava sıcaklığının çok düşük olmasından dolayı klima ve diğer araçların ısınmak için yeterli olmadığını belirten Sivas’ta yaşayan vatandaşlar, “Isınma giderlerimiz bu yıl önceki yıla göre %200’den daha fazla zamlı” dedi. Son elektrik zammının ardından bazı vatandaşların klima yerine odun kömür sobası kurmaya başladığı belirtilirken, yüksek odun kömür fiyatlarına rağmen hâlâ en iyi ısınma seçeneğinin soba olarak görüldüğü görüşü hakim.

“Sivas’a Daha Fazla Yardım Yapılmalı”

Sivas’ta yaşayan çok sayıda kişi, özellikle yılın en soğuk döneminde odun kömür yardımlarının daha fazla olması ve daha hızlı yapılması gerektiğini belirtti.

Sivas’ta bugün hava sıcaklığı -10 derece.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi