Sivas’ta İlkokul Öğrencileri Askerlere Mektup Yazdı
Sivas’ta Mimar Sinan İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri, Türkçe dersinde öğrendikleri mektup yazma etkinliği kapsamında, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı’ndaki askerlere mektuplar gönderdi. Öğrenciler, vatan savunmasında yer alan askerlere duygularını ve düşüncelerini ifade ederek çeşitli hediyeler gönderdi. Aldıkları mektuplar karşısında duygulanan askerler, öğrencilere teşekkürlerini video ile geri gönderdi, bu durum öğrencilerde büyük mutluluk yarattı.
Gönül Bağları Kuruldu
Öğrencilerin ilk mektuplarını askerlere gönderme fikrini destekleyen Sınıf Öğretmeni Kader Dalkürek, bu etkinliğin Türkçe dersinin çeşitli kazanımlarını pekiştirdiğini ve öğrencilerin askerlere olan sevgi ve saygılarını ifade etmelerine olanak sağladığını belirtti. Öğretmen Dalkürek, askerlerin öğrencilere gönderdiği video mesajın sınıfta büyük sevinçle karşılandığını ekledi.
Minik Ellerden Yiğit Yüreklere Selam
Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Selahattin İnce, yapılan etkinliğin öğrencilerin milli ve manevi değerlere olan bağlılıklarını pekiştirdiğini vurgulayarak, küçük yaşta vatan sevgisiyle büyüyen çocukların, geleceğin büyükleri olarak bu değerleri taşıyacaklarını söyledi. Müdür İnce, askerlerin öğrencilere gösterdiği ilgi ve alakanın öğrenciler üzerinde olumlu etkiler yarattığını ifade etti.
Rahmi Meyveci – Sancar Alp Fırat



