Sivas’ta Hemşireler İş Bıraktı

Sivas’ta Hemşireler İş Bıraktı
18:22 - Aralık 6 2021 Pazartesi

Türkiye genelinde bugün sabah saatlerinden itibaren sağlık çalışanları iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Doktorlara 2.500 TL ila 5.000 TL arasında maaş zammı yapılacağının açıklanması haberlerinin ardından tepki gösteren sağlık çalışanları son birkaç gündür eylem yapacaklarını belirtiyor.

Sivas’ta Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Türk Sağlık Sendikası üyeleri tarafından gerçekleştirilen eylem sonucunda hastanelerde yoğunluk oluştuğu paylaşıldı. Sadece acil hastalara bakan sağlık çalışanları randevulu hastalara ise hizmet sunmadı.

“Hakkımızı Arıyoruz”

Üyeler adına açıklamalarda bulunan bazı görevli sağlık çalışanları, “haklarını aradıklarını” belirterek “her geçen gün fakirleştiklerini” açıkladı. Maaşlarının ve haklarının iyileştirilmesini isteyen çalışanlar, haklarının ödenmemesi durumunda daha büyük sorunlar yaşayacaklarını belirtti.

Bu sırada hastanelerde yoğunlukların oluştuğu ve randevulu hastaların hizmet alamadığı paylaşımları sosyal medyaya yansırken, bazı vatandaşların sağlık çalışanlarına destek verdiği, bazı vatandaşların ise görev bırakan sağlık çalışanlarına tepki gösterdiği tespit edildi. Sağlık çalışanlarının yarın normal mesai saatlerinde görevine devam edeceği açıklanırken, eylemin herhangi bir şiddet olayı olmadan tamamlandığı, acil hastaların tamamına kısıtlı da olsa hizmet sunulduğu paylaşıldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi