Sivas’ta Hayvan Üreticileri Dertli: Maliyetler Arttı

Sivas’ta Hayvan Üreticileri Dertli: Maliyetler Arttı
14:23 - Aralık 13 2021 Pazartesi

Türkiye’nin hayvancılık alanında en önemli illeri arasında bulunan Sivas’ta hayvan üreticileri son dönemde yaşanan döviz kuru artışlarının yem ve diğer maliyetlerde büyük artışlara neden olduğunu açıkladı. Döviz kurunda yaşanan artışlar nedeniyle gübre, yem ve çeşitli hayvancılık ürünlerine büyük zam geldiğini belirten Sivaslı üreticiler, “Artan maliyetler hayvan üretimini zorlaştırdığı gibi imkansız kılacak noktaya ilerliyor. Hayvan üreticileri en çok artan yem fiyatlarından dertli” açıklamasında bulundu.

Bir süredir döviz kurunda hızlı artışlar olması ve hayvan üreticilerinin yem stoklarının sürekli olarak yenilenmesi gerektiğini belirten üreticiler, “Bu artışların tek etkisi Sivaslı üreticilere değil, tüm Türkiye’deki üreticilere” diyor. Özellikle en büyük giderin yem ve diğer çeşitli maliyetler olduğunu belirten üreticiler, sağlık kontrolleri ile ilgili hizmetlerde de büyük zamlar olduğunu belirtiyor.

Döviz Düşse Bile Fiyatlar Düşmüyor

Döviz kurunun zaman zaman düştüğünü ancak bu düşüşün yem üreticileri tarafından fiyatlara yansıtılmadığını belirten Sivaslı hayvan üreticileri, “Dolar ne kadar düşerse düşsün yem fiyatları sürekli zamlanıyor. Yem fiyatına gelen zamlarla hayvanın satış fiyatına gelen zam birbirini karşılamıyor” diyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi