Sivas’ta Hayır Bakkalı: İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Erzak Dağıtılıyor

Sivas’ta Hayır Bakkalı: İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Erzak Dağıtılıyor
21:49 - Mart 29 2023 Çarşamba

Sivas’ta, parası olmadığı için ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlar için hayır bakkalı hizmeti veriliyor. Akşemsettin Camii’nin müştemilatında faaliyet gösteren hayır bakkalı, ücretsiz olarak 3 yıldır hizmet veriyor. Temel mutfak ihtiyaçlarının tamamını alabilen ihtiyaç sahipleri, ayda bir sefer bu haktan yararlanabiliyor. Hayırseverlerin yardımları sayesinde ayakta duran hayır bakkalı, titizlikle gerçek ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtıyor.

Akşemsettin Camii Dernek Başkanı Mahmut Uçtu, pandemi döneminde hayır bakkalı fikrini ortaya attı ve büyüklerinin sözleri “Bulursak dağıtırız, bulamazsak sabrederiz” doğrultusunda hareket ederek yardım geldikçe dağıtacaklarını belirtti. Kazana girecek her türlü malzemenin bulunduğu hayır bakkalında un, şeker, makarna, çay gibi temel mutfak ihtiyaçlarının yanı sıra diğer ürünler de bulunuyor. Başkan Uçtu, hayırların devam ettiğini ve ömrünün yettiğince bu hizmeti sürdüreceğini söyledi.

Hayır bakkalında dağıtıma yardımcı olan Birsen Özen ise ihtiyaç sahiplerinin her ürünü ücretsiz aldığını belirtti ve “Bizde para geçmiyor. Biz de hocamıza yardım ediyoruz” dedi. Hayır bakkalı, yüzde 70’i yabancılar olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine kapılarını açıyor. Başkan Uçtu, “Kültürümüzde ve inancımızda kimseyi ayırt etmek yok. Rabbim ömür verdikçe hizmet vermeye devam edeceğiz” diyerek Ramazan ayını kutladı ve verenlere Allah’tan daha çok versin, ibadetlerini kabul etsin temennisinde bulundu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi