Sivas’ta Hava Sıcaklığı -26.6 Dereceye Düştü

Sivas’ta Hava Sıcaklığı -26.6 Dereceye Düştü
19:48 - Aralık 23 2021 Perşembe

Hava sıcaklığının Sivas merkezinde -14 dereceye kadar düşerken Sivas’ın İmranlı ilçesinde ise sıcaklıkların en düşük seviyesine geriledi. Kent genelinde şiddetli kar yağışı etkisini sürdürürken, özellikle kırsal bölgelere ulaşım henüz sağlanabilmiş değil. Onlarca yerleşim yerine ulaşımın olmadığını belirten yetkililer, personelin 7 gün 24 saat esasına göre çalışmayı sürdürdüğünü ve il genelinde kar yağışının devam etmesinin beklendiğini açıkladı.

Sivas merkez bölgelerinde gün içerisinde hava sıcaklığı -14 derece iken İmranlı ilçesinde ise -26.6 dereceye düşerek termometreleri dondurdu. İmranlı’da çok sayıda aracın yola çıkamadığı ve bazı araçların soğuktan dolayı çalışmadığı belirtilirken, bölgede gün içerisinde derin bir sessizliğin hakim olduğu gözlemlendi.

Sıcaklıklar Düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sıcaklığın Cuma günü kent merkezinde -17 dereceye kadar düşeceği açıklandı. İmranlı’da sıcaklığın gelecek günlerde daha düşük seviyelere ulaşması beklenirken, bir süredir il genelinde etkili olan kar yağışının yer yer etkisini artırması, yer yer ise kar yağışının karla karışık sağanak yağmur olarak değişebileceği açıklandı. MGM’ye göre hava sıcaklıkları gelecek 5 gün içerisinde -10 derecenin altında olacak.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi