Sivas’ta Görevli Doktorlar: Vakalar Patladı, Önlemlere Dikkat Edilmeli

Sivas’ta Görevli Doktorlar: Vakalar Patladı, Önlemlere Dikkat Edilmeli
23:38 - Ocak 5 2022 Çarşamba

Türkiye’de son 24 saatte coronavirüs vaka sayısı 66 bin 467’ye yükseldi. Vaka sayısında yaşanan artış sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşların maske, mesafe ve temizlik önlemlerine uymalarını ve kalabalık ortamlardan uzak durma gayreti göstermeleri gerektiğini açıkladı.

Coronavirüs varyantı Omicron’un yaygın varyant olma yolunda olduğunu belirten Sivas’ta görev yapan doktorlar ise Sivas’ın aşı oranlarının son dönemde yeterince iyi olmadığını ve %90 üzeri aşılamaya ulaşılması gerektiğini belirtti. Vaka sayısının gelecek günlerde Omicron kaynaklı artış göstereceğini belirten doktorlar, “Giderek artan vaka sayısının gelecek hafta daha yüksek rakamları görmesi ve beklenenden daha fazla hastaneye yatış görülmesi mümkün. Önlemler daha fazla öncelik olmalı” açıklamasında bulundu.

Türkiye Genelinde Yaygın Varyant Olabilir

Omicron’un yakın zamanda Türkiye genelinde en yaygın varyant olabileceğini belirten uzmanlar, “Gelecek haftalarda Türkiye’nin çok sayıda bölgesinde Omicron kaynaklı çok yüksek temaslı ve pozitif vakalar görmeye ve hastaneye yatış rakamlarında artışlar beklemeliyiz” dedi. Uzmanlar, 3., 4. ve 5. doz aşıları gelen vatandaşların aşılarını eksiksiz olmaları uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi