Sivas’ta Fırtına Ve Yağmur Hayatı Felç Etti!

Sivas’ta Fırtına Ve Yağmur Hayatı Felç Etti!
17:46 - Aralık 8 2021 Çarşamba

Sivas genelinde etkili olan fırtına ve yağmur günlük hayatı felç etti. Salı günü Sivas Belediyesi tarafından yapılan “İlimiz genelinde şiddetli fırtına bekleniyor” açıklamasının ardından vatandaşlar önlem alırken, alınan önlemlere rağmen saatte 24 km hıza ulaşan rüzgarın etkisi il genelinde hissedildi.

Sera sahibi Sivaslılar, seralarının zarar görmemesi için olağanüstü önlemler alırken, %80’e ulaşan yağış ise Sivaslıları mutlu etti. İl genelinde şiddetli kuraklığın hakim olduğu Sivas’ta fırtına ve yağmurun etkisiyle Belediye bünyesinde görevli olan ekipler 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verirken, vatandaşların ağaçlar ve yıkılma riski olan yerlerden uzak durması istendi.

Yarın Azalacak

Yağış ve fırtınanın etkisinin bugün gece saatlerinden itibaren hızını azaltması ve fırtınanın etkisinin bitmesi beklenirken, rüzgar hızının saatte 10 km hıza kadar düşmesi bekleniyor. Özellikle sera sahibi çiftçilerin gelecek günlerde hafif şiddette devam edecek fırtınalara ve yağışa karşı önlem alması önerilirken, Sivas genelinde yaşanabilecek olası doğal afet durumlarında acil hizmetlerle iletişime geçilmesi ve Sivas Belediyesi ile iletişime geçilmesi önerilmekte.

Sivas Belediyesi’nin telefon numarası: 444 5 844.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi