Sivas’ta Fırıncılar Eylem Yapmaya Hazırlanıyor: Üretim Kısılacak

Sivas’ta Fırıncılar Eylem Yapmaya Hazırlanıyor: Üretim Kısılacak
18:30 - Kasım 20 2021 Cumartesi

Sivaslı fırıncılar, son dönemde un ve benzer ürünlerin maliyetinde yaşanan artışların ekmek ve diğer unlu mamül ürünlerinin üretiminin maliyet açısından çok artış gösterdiği ancak fiyatların aynı kaldığını belirterek eylem yapmaya hazırlandıklarını belirtti. Sivas genelinde ekmek fiyatlarının artırılmasını isteyen fırıncılar, “Ekmek fiyatlarının yükseltilmesi gerek. Bunu defalarca kez istedik ancak yapılmadı. Maliyetler çok yükseldi ancak fiyat aynı” diyerek tepki gösterdi.

Tüketici İstemiyor Ama…

Tüm fırıncılar adına açıklama yapan Tüm Fırıncılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Düzgün, ekmek fiyatlarının artması gerektiğini belirterek, ilerleyen günlerde yetkililere seslerini duyurmak istediklerini ve bekledikleri sonuca ulaşamazlarsa ekmek üretimini kısıtlamaya başlayacaklarını açıkladı.

Sivas’ta ekmek üreticilerinin sıkıntı yaşadığını belirten Düzgün, “Ekmek üretiminde kısıtlamaya gitmek istemiyoruz. Bu konuda yetkililerle görüşmeyi ve sesimizi duyurmayı deneyeceğiz. Son dönemde artan maliyetler nedeniyle fırıncılar üretim konusunda zorluk yaşıyor” açıklamasında bulundu. Türkiye genelinde son dönemde ekmek fiyatlarının çok sayıda il genelinde artırılması yönünde fırıncıların talebi olmasına rağmen tüketiciler ekmek fiyatının aynı kalması gerektiğini düşünüyor. Ekmek fiyatları ilden ile farklılık gösteriyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi