Sivas’ta Esnaf, Köy Sütüne Karşı Önyargıları Kırmak için Öğrencilere Süt İkram Etti

Sivas’ta Esnaf, Köy Sütüne Karşı Önyargıları Kırmak için Öğrencilere Süt İkram Etti
11:15 - Ekim 24 2025 Cuma

Sivas’ta bir esnaf, okula giden çocuklara köy sütünün faydalarını göstermek amacıyla sıcak süt ve simit dağıttı. Esnaf Abdullah Arslan, yaklaşık 100 öğrenciye sağlıklı ve doğal sütün lezzetini ve enerjisini tanıttı.

Abdullah Arslan, bir öğretmenle yaptığı sohbette öğrencilerin köy sütü hakkında yanlış bilgilere sahip olduğunu öğrenince, bu yanılgıyı kırmak için bir etkinlik düzenledi. Sabah erken saatlerde dükkânında ağırladığı öğrencilere sıcak süt ve taze simit sunarak, onlara köy sütünün tadını ve sağlık avantajlarını deneyimleme fırsatı verdi.

“Çok mutluyuz” başlığı altında Arslan, sağlıklı beslenmenin önemine değinerek, çocukların köy sütü hakkındaki ön yargılarını kırmayı hedeflediğini belirtti. Öğrencilere doğal ürünlerin değerini ve sağlık üzerindeki etkilerini aktarmanın önemine vurgu yaptı.

Etkinliğe katılan öğrencilerden pozitif geri dönüşler alındı. Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi ve Kongre Anadolu Lisesi öğrencisi sütün farkını ve lezzetini dile getirerek, doğal köy sütünü övdüler.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi