Sivas’ta Eğitim Alan Öğrenciler Şikayetçi: Kiralar Çok Yüksek, Ev Yok

Sivas’ta Eğitim Alan Öğrenciler Şikayetçi: Kiralar Çok Yüksek, Ev Yok
22:58 - Aralık 11 2021 Cumartesi

Okulların aylar önce açılmasıyla birlikte çok sayıda öğrenci tekrar eğitim aldığı kente geri dönerken Sivas’ta da öğrencilerin sayısında hızlı bir artış oldu. Sivas’ta eğitim gören öğrenciler, son bir yıl içerisinde kira fiyatlarının komşu illere göre çok daha fazla arttığını belirterek Sivaslı ev sahiplerinin kiraları artırmasından şikayetçi.

Devletin konut fiyatları ve kiralara düzenleme yapmasını öneren çok sayıda öğrenci, Sivas’ta artan kiraların en büyük sebebinin çok fazla talep olması ve az sayıda daire bulunmasını gösterirken, yeni konut yapılmaması ve yatırımların az olmasının da kiraların yükselmesinde etkili olduğu iddia ediliyor.

Kiralar Yüksek, Ev Yok

Öğrencilerin en fazla şikayetçi olduğu konular arasında kiralık daire bulamamak bulunuyor. Mevcut kiralık dairelerin sayıca az olmasını fırsat bilen ev sahipleri ve emlakçıların fiyatları yükselttiğini iddia eden şehir dışından gelen öğrenciler, “Kiraların bu kadar yüksek olmasının en büyük sebebi bazı emlakçıların fiyatları bilerek artırması ve ev sahiplerinin de oyunun içerisinde yer alması” diyor. Sivas’ta TÜİK verilerine göre son bir yıl içerisinde konut fiyatlarında artış olduğu resmi rakamlara da yansımıştı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi