Sivas’ta Donmuş Sularda Domuz Göçü: Eksi 20 Derecede Nehri Geçtiler

Sivas’ta Donmuş Sularda Domuz Göçü: Eksi 20 Derecede Nehri Geçtiler
10:45 - Ocak 27 2026 Salı

Sivas’ta yaban hayatını belgeleyen fotoğrafçı Mustafa Aslan, son derece ilginç bir doğa olayına şahit oldu. Eksi 20 derece soğukta, bir domuz sürüsü karşı kıyıya geçmek için donmuş suları yüzerek aştı.

Aslan, doğa yürüyüşü sırasında karşılaştığı bu sürüyü izlerken, domuzların tepeyi dolaşmak yerine su yolunu tercih ettiklerini gözlemledi. Su kenarında ilk başta su içeceklerini düşündüğü domuzların, aslında yüzerek geçiş yapacaklarını fark ettiğinde şaşkınlığını gizleyemedi.

“Etkileyici bir görüntüydü,” diyen Aslan, domuzların soğuk suya girmesi ve kısa süre içinde karşı kıyıya ulaşmalarının yanı sıra, sürü içindeki hiyerarşik düzeni de vurguladı. Domuzların, liderin ardından düzenli bir şekilde suya girip yüzdüklerini belirten Aslan, bu olayın doğadaki hayvan davranışlarının çarpıcı bir örneği olduğunu ifade etti.

Mustafa Aslan’ın bu nadir doğa olayı, Sivas’taki yaban hayatının zorlu koşullar altında nasıl hayatta kaldığını gözler önüne serdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi