Sivas’ta Doğan bebek sayısında azalma mevcut

Sivas’ta Doğan bebek sayısında azalma mevcut
22:34 - Mayıs 17 2019 Cuma

Yapılan İstatistik araştırmalar neticesinde Sivas’ta en çok doğumun olduğu ay ise, Ağustos ayı oldu. Özellikle yaz aylarında Sivas’ta doğum oranlarında bir artış gözlendiği tespit edildi. TÜİK verileri ilginç bilgileri ortaya koydu!

Sivas’ta Doğan Bebek Sayısı Azaldı

Bir önceki yıla göre Sivas’ta 1 yıl içerisinde 8.918 bebek hayata gözlerini açtı. Bu sayı 2017 yılında saptanan bir sayı olduğu için bu oran 2018 yılındaki bebek doğumlarıyla karşılaştırıldı. Yapılan karşılaştırma sonrasında 2018 yılı itibariyle Sivas şehrinde dünyaya gelen bebek sayısı ise 8.229 olarak gerçekleşti. Yapılan istatistikler sonrasında Sivas’ta doğum oranlarında bir düşüş yaşanıldığı gözlemlendi.

2018 yılı itibariyle Sivas’ta meydana gelen bebek doğumlarının %48,7’si kız bebek iken %51,3’ü ise erkek bebek olduğu kayda geçildi. Böylece şehirde doğan bebeklerin daha çok erkek bebeklerden oluştu bilgisine ulaşıldı.

Sivas şehrinde en çok 25 ile 29 yaş arasındaki annelerin doğum yaptıkları; TÜİK verilerine göre ortaya çıktı. Bu yaş aralığından sonra en çok doğum yapan yaş aralığının ise 20 ile 24 yaşları arası olduğu tespit edildi.