Sivas’ta Diyabet Hastası Çocukların Canı Acımayacak

Sivas’ta Diyabet Hastası Çocukların Canı Acımayacak
17:06 - Aralık 1 2021 Çarşamba

Sivas Valisi Salih Ayhan yeni imzaladıkları protokol sayesinde 4-18 yaş aralığında olan 157 Tip 1 Diyabet (şeker) hastası çocuğun bundan sonra glikoz ölçüm sensörleri sayesinde parmaklarını delmek zorunda kalmadan ve canları acımadan ölçebileceklerini açıkladı. Vali Ayhan, “4-18 yaş aralığında olan çocuklarımız günde defalarca kez parmaklarını delmek zorunda kalıyor ve bunu ortadan kaldırmak istiyoruz. İmzaladığımız bu protokol sayesinde glikoz ölçüm cihazları ile ciltlerini yapıştırılan cihaz günde 288 kez şeker seviyelerini ölçecek” açıklamasında bulundu.

Vali Ayhan, çocuklara ücretsiz olarak verilecek olan cihazlar sayesinde hem ailelerin hem de çocukların daha rahat ve acısız bir sürece gireceklerini belirterek, “Bugün oldukça mutluyuz. Glikoz ölçüm sensörlerinin teslimatı konusunda imzaladığımız bu protokol sayesinde evlatlarımızın ellerine değil yüreklerine dokunacağız” dedi.

İmzalar Atıldı

157 ölçüm cihazının teslimi için hazırlanan evraklar Vali Ayhan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın ve İl Sağlık Müdürü Selçuk Moğulkoç tarafından imzalandı. Sivas’ta yüzlerce vatandaşın diyabet hastası olduğu biliniyor ve gün geçtikçe çok sayıda hasta sensörlü cihazlar sayesinde daha rahat ve hızlı şekerlerini ölçebiliyorlar.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi