Sivas’ta Deprem Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin acı yıl dönümünde, Sivas’taki sivil toplum kuruluşları, birlikte hareket ederek bir anma etkinliği düzenledi. AFAD’ın koordinasyonunda gerçekleşen bu program, deprem şehitlerini anmak ve farkındalık yaratmak amacı taşıdı.
Etkinlikte, Sivas’ın kültürel lezzetleri olan peskütan çorbası ve çay ikramı yapılarak katılımcılara sıcak bir ortam sunuldu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Arama Kurtarma Birimi (CAK) Başkanı Kemal Demetçiçek, programın önemine vurgu yaparak, toplumun bu tür organizasyonlarla bir arada olmasının, birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirtti.
Demetçiçek, ‘Deprem gerçeğinden güç alarak, hepimizin bu tür acıları tekrar yaşamamak için hazırlıklı olması gerektiğini’ söyledi ve gelecek yıllarda daha fazla sivil toplum kuruluşunun etkinlikte yer almasını umduğunu ifade etti.