Sivas’ta Covid-19’un bilançosu: 150 vefat

Sivas’ta Covid-19’un bilançosu: 150 vefat
15:24 - Eylül 10 2020 Perşembe

Günümüzde hızlı bir şekilde artış gösteren korona virüsü sebebiyle Sivas’ta 6 aylık süre içerisinde 150 kişi hayatını kaybetti.

Korona virüsünün Türkiye’de etkili olmaya başladığı ilk zamanlarda Sivas vaka sayılarının en az görüldüğü illerden biriydi. Kurban Bayramından sonra ise en fazla artışın yaşandığı illerin başında gelen Sivas’ta bugüne kadar 150 kişinin virüs sebebiyle kurtarılamadığı açıklandı. Virüsten vatandaşların hayatlarını kaybetmemesi için tedbirler artırılırken, bugün Sivas Valisi Salih Ayhan da Hikmet Işık Caddesi’ne giderek yerinde incelemelerde bulundu.

Alınan tedbirleri beraberindeki ekiplerle denetlenen Vali Salih Ayhan vatandaşların Sivas’ta tedbirlere riayet ettiğini söyledi ve bugün 1,974 personel ile sahada denetim yapıldığını belirtti. Covid-19 testi pozitif olmasına rağmen evinde karantinada kalmadıkları tespit edilen kişilerin KYK yurtlarına götürüleceğini hatırlatan Vali Ayhan, vakaların % 70’lik bölümünün herhangi bir işte çalışmayan kesimlerde görüldüğünü ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi