Sivas’ta Coronavirüs Endişesi: Omicron Nedeniyle Aşı Talebi Artıyor

Sivas’ta Coronavirüs Endişesi: Omicron Nedeniyle Aşı Talebi Artıyor
16:39 - Ocak 6 2022 Perşembe

Tüm dünyada vaka artışlarının yaşandığı son dönemde Omicron kaynaklı hızlı vaka artışları Sivas’ta da aşıya olan talebi artırdı. TURKOVAC aşısının çok sayıda hastaneye gönderilmesinin ardından diğer aşıları olmak istemeyen ve Türk aşısını bekleyen çok sayıda Sivaslı ise TURKOVAC aşısı için randevu almaya başladı.

İl genelinde vakaların bir önceki hafta düşüş gösterdiğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, coronavirüs vaka sayısının gelecek haftalarda daha fazla artması yönünde beklentiler nedeniyle vatandaşların önlemlere uyması ve aşıların eksiksiz olarak yapılması için farkındalık kampanyalarına devam ediyor.

Vaka Sayısı Artabilir

Uzmanlar, Türkiye genelinde vaka sayılarının artış eğiliminde olduğunu ve dün rekor kırdığını hatırlatarak, “Sivas ve diğer illerde vaka sayısının gelecek günlerde yükseldiğini ve buna hazırlıklı olmamız gerektiğini belirtiyoruz” diyor. Çok sayıda sağlık çalışanı aşıların eksiksiz ve güvenilir bir şekilde yapılması için gece saat 23.00’a kadar aşı uygulamasına devam ederken, aşı olmayan vatandaşların aşı olması için çeşitli farkındalık çalışmaları il genelinde devam ediyor.

Sivas’ta aşı olanların oranı %75’in üzerinde olmasına rağmen beklenen %90’lık orana henüz ulaşılabilmiş değil.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi