Sivas’ta Bulunan Teknik Dünyaya Örnek Oldu

Sivas’ta Bulunan Teknik Dünyaya Örnek Oldu
14:49 - Kasım 16 2021 Salı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nde görevli uzmanlar tarafından bulunan yeni ıkınma tekniği ile doğum sürecinin çok daha hızlı ve kolay uygulanabileceği tespit edildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlı olan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülbahtiyar Demirel ve aynı bölümde görevli olan doktora öğrencisi Öğr. Gör. Dr. Özlem Akgün’ün ortak doktora tez projesi olarak yayınlanan bilimsel teknikte, doğum sırasında ıkınmanın teknik olarak farklılıkları olduğu ve bu farkın doğumu kolaylaştırabilecek kadar güçlü olduğu kanıtlandı.

Riskleri Azaltıyor

Demirel, konu hakkında yaptığı açıklamada doğum anının her zaman oldukça önemli olduğunu ve çeşitli riskleri azaltmak için yeni tekniklerin sürekli araştırma konusu olduğuna değinerek, “Son yaptığımız çalışmalarda bulduğumuz ıkınma tekniğinin doğumu kolaylaştıracağını bilimsel olarak kanıtladık” açıklamasında bulundu.

Demirel ve Akgün, doğum sırasında ıkınma tekniğinin oldukça önemli olduğunu, olası risklerin azaltılması için gün geçtikçe yeni teknik ve yöntemlerin giderek daha fazla önem kazandığını açıkladı.

Giderek daha fazla kolay doğum yöntemlerinin geliştirildiği günümüz tıp dünyasında Sivas’ta tez projesi olarak başlayan ve bilimsel olarak kanıtlanan yeni yöntemin gelecekte saygın tıp dergilerinde yer alması bekleniyor.Sivas’ta son yıllarda yapılan bilimsel araştırmaların sayısının hızla artması ise oldukça dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi