Sivas’ta Bir Kadın Çiftçinin Başarı Hikayesi: Özlem Şimşek

Sivas’ta Bir Kadın Çiftçinin Başarı Hikayesi: Özlem Şimşek
11:15 - Mayıs 4 2025 Pazar

Sivas’ın Göydün köyünde yaşayan dört çocuk annesi Özlem Şimşek, ‘kadın başına olmaz’ diyenlere inat çiftçilik yaparak hem ailesine hem de çevresine örnek olmaya devam ediyor. 2015 yılından bu yana tarım işleriyle uğraşan Şimşek, özellikle şeker pancarı üretiminde köyde öncü bir rol üstlenmiştir.

Şimşek, tarımda çeşitliliği artırmak adına sarımsak, silajlık mısır, patates ve fasulye gibi ürünleri de yetiştirerek bölgesel kalkınmaya katkıda bulunuyor. Çalışmalarını sabah erken saatlerden itibaren başlatıp gün batımına kadar sürdüren bu azimli kadın çiftçi, ürettiği ürünleri satarak ekonomik bağımsızlığını da güçlendiriyor.

Özlem Şimşek, daha fazla kadının tarım sektöründe yer alması gerektiğine inanıyor ve bu konuda cesaretlendirici mesajlar veriyor. Kendi deneyimlerinden yola çıkarak, işini severek yapan her kadının başarılı olabileceğini vurguluyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi