Sivas’ta Başıboş Gezen Pitbull Barınağa Götürüldü

Sivas’ta Başıboş Gezen Pitbull Barınağa Götürüldü
16:14 - Ocak 6 2022 Perşembe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa süre önce belediyelere yaptığı, “Barınaklar inşa edin, hayvanların yeri sokak değildir” açıklamasının ardından belediyeler harekete geçti. Sivas Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından son dönemde hem sokak denetimleri, hem ihbar üzerine gidilen şikayetlerin sayısında da büyük artış oldu.

Gültepe Mahallesi Dört Eylül Sanayi Sitesi’nde esnaf tarafından yakalanan başıboş pitbull cinsi köpeğin bugün belediye ekiplerince barınağa götürüldüğü ve hayatının geri kalanında barınakta iyi şartlarda yaşayacağı açıklandı.

“Ölümcül Yaralanmalara Sebep Olabilir”

Bölge esnafı, daha önce küçük Asiye’nin yaşadığı ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için yetkililere haber verdiklerini ve köpeği yakaladıklarını belirterek, “Çok insan saldırgan olan bazı türler tarafından ölümcül derecede yaralandı. Bunun olmaması için pitbull cinsi köpeği yakaladık ve yetkililere ihbar ettik” dedi. Yetkililer ihbar üzerine harekete geçerken, pitbull cinsi köpeğin sağlık kontrollerinin yapılacağı ve ardından barınakta yaşamına devam etmesi ve uyum sağlaması için gözlem altında tutulacağı açıklandı.

Sivas’ta sokak hayvanlarının sayısının son yıllarda artış eğiliminde olduğu tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi