Sivas’ta Aşılama Hızı Yavaş İlerliyor

Sivas’ta Aşılama Hızı Yavaş İlerliyor
23:59 - Kasım 19 2021 Cuma

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak güncellenen Koronavirüs Aşı Tablosu paylaşımında son 24 saatte Sivas ili özelinde yükseliş sadece %0.1 oranında oldu. Dün itibariyle mavi kategoride olan Sivas’ta aşısını tamamlamış olan nüfusun %75.1 olduğu açıklanırken, son dönemde aşılama hızında belirgin bir yavaşlama olduğu ve bu yavaşlama nedeniyle hastanelerde aşı sıralarının görülmediği açıklandı.

Sivas genelinde aşı farkındalık kampanyalarının düzenlendiği çok sayıda nokta bulunurken, özellikle il merkezinde aşı olmayan vatandaşların sayısının daha düşük ancak merkeze uzak bölgelerde aşılanma oranlarının diğer çok sayıda ülke ve ilde olduğu gibi Sivas’ta da daha düşük olduğu tahmin ediliyor.

Maske, Mesafe ve Temizlik Kuralına Uyuyor

Sivas halkının büyük çoğunluğunun maske, mesafe ve temizlik kuralına uyduğunu belirten Sivaslı işletme sahipleri ve doktorlar, özellikle kış aylarının etkisiyle Sivas’ta grip vakaları ve soğuk algınlığı vakalarının artış gösterdiğini ve bunun koronavirüs ile karıştırılabileceğine dikkat çektiler.

Sivas ili genelinde aşılama oranları bölgedeki diğer illere göre çok daha iyi durumda olmasına rağmen şimdilik ilk 10 arasında yer alabilmiş değil.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi