Sivas’ta Aşı Olanların Oranı %76’yı Geçti

Sivas’ta Aşı Olanların Oranı %76’yı Geçti
23:11 - Aralık 17 2021 Cuma

3. doz hatırlatma aşılarının aşı olmasının üzerinden 3 ay geçmiş olan vatandaşlara tanımlanmasıyla birlikte Sivas’ta aşılama hızı arttı. Bölgede giderek daha fazla artan aşı olma oranlarına rağmen Sivas’ın aşılama hızında önde olduğunu belirten yetkililer, artan aşı oranlarının memnuniyet verici olduğunu açıkladı.

Bugün saat 19.00’da en az 1 doz aşısını olmuş olan Sivaslıların oranı %76.4’e kadar yükselirken, grev nedeniyle aşısını olmayan binlerce Sivaslı da bugün hastanelerden randevu alarak aşı oldu. BioNTech ve Sinovac aşı seçeneklerinin randevu seçeneklerinde sunulmasına rağmen en çok mRNA aşısının tercih edildiğini belirten Sivas’ta görevli hemşireler, “mRNA aşılarına olan önyargı kırıldı ve ilimiz genelinde aşı olma oranları memnuniyet verici düzeye ulaştı” dedi.

Henüz %80 Barajı Kırılmadı

Aşılanma oranının %90 üzerinde olması durumunda il genelinde daha az vaka ve ölüm olması beklenirken, henüz %76.4 oranında olan aşılanma oranının ilk olarak %80’e ulaşması ve ardından il genelinde %90’a ulaşması bekleniyor. Bunun için Sivas genelinde çeşitli kampanyalar ve farkındalık çalışmaları düzenlenirken, hastanelerden randevu alamayan vatandaşlara nasıl randevu alabilecekleri yönünde de bilgi veriliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi