Sivas’ta Akıllı Belediyecilik Hizmetleri Genişliyor

Sivas’ta Akıllı Belediyecilik Hizmetleri Genişliyor
00:25 - Mayıs 26 2019 Pazar

Sivas Belediyesi’nin akıllı belediyecilik kapsamında geliştirmiş olduğu kent kart yükleme makinelerinin şehrin pek çok farklı noktasında hizmet sunmaya başladığı duyuruldu. Bu kapsamda her geçen gün yaygınlaşan bu makinelerin; Sivas’ta toplu taşıma araçlarını yaygın bir şekilde kullanan vatandaşların hayatlarını kolaylaştırdığı da belirtildi.

Akıllı Belediyecilik Hizmetleri Genişliyor

Sivas Belediyesi’nin akıllı belediyecilik hizmetleri kapsamında geliştirmiş olduğu kent kart dolum merkezlerinin ilk olarak Hikmet Işık Caddesi ile Cumhuriyet Üniversitesi’nde kurulumunun tamamlandığı biliniyor. Bununla birlikte devam eden süreçte kent kart yükleme makinelerinin İstasyon Caddesinde yer alan Hastane durağına da yerleştirildiği duyuruldu.

Son derece pratik bir kullanım özelliğine sahip olan kent kart dolum makinelerinin 24 saat kesintisiz bir şekilde hizmet sunabilecek bir kapasiteye sahip olduğu da biliniyor.  Yine 5 TL ve üzeri paralarla 10 ya da 20 TL’lik yüklemeler bu makineler sayesinde mümkün oluyor. Söz konusu uygulamanın Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce hizmete sokulduğu bildirildi. Bu doğrultuda kent kart dolum makinelerinin ulaşım noktasında toplu taşıma araçlarını tercih edenlerin hayatlarını oldukça kolaylaştıracağı da bildirildi.