Sivas’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Sivas’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
01:19 - Mart 9 2019 Cumartesi

Sivas İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde Kadınlar Günü Münasebetiyle kahvaltı programı düzenlendi. Sivas Valisi Salih Ayhan ve eşinin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltıya; şehit ve gazi yakınlarını, iş kadınlarını, kurumların kadın çalışanları ile sivil toplum kuruluşlarının kadın üyeleri katıldı.

Kahvaltı programında konuşma yapa Vali Ayhan; tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü,”Biz İslamiyet ve insaniyetimiz gereği kadınlarımıza güzel davranmayı bir görev biliriz. Cumhuriyetimizin kuruluş aşamasında da kadınlarımızın mücadelesi toplumumuzdaki kadınlarımızın önemini ortaya koyuyor. Günümüze geldiğimizde de hep şunu görüyoruz; kadınların olduğu yerde, tertip ve düzen olur ve yaptıkları işte hep bir sevgi vardır. Nerede bir projede ve emekte bir kadın eli varsa; orada sevgi, şefkat, merhamet yoğunluğu vardır. Bizim gelecek nesillerimizi de inşallah kadınlarımız; sevgileriyle, merhametleriyle ve şefkatleriyle yoğurarak güçlü bir Türkiye’nin oluşmasında emekleri çok fazla olacaktır.” dedi.

Sivas Belediyesi Kadınlara Karanfil Dağıttı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Sivas Belediyesi de kadın personeline yönelik bir program düzenlendi. Programda belediyede çalışan kadın personele; karanfil dağıtıldı. Paşabahçe Düğün Salonunda kahvaltılı bir program düzenlenerek, belediye bünyesinde çalışan kadınların, Kadınlar Günü kutlandı. Programa belediye başkanı Sami Aydın eşi Yurdagül Aydın da katıldı. Ayrıca başkan yardımcısı Ahmet Özaydın ve diğer belediye çalışanları da programda yer aldı.

Medicana Hastanesi de Kadınlar Günü Etkinliği Düzenledi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Medicana Hastanesi de bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte; kadın çalışanlara kitap hediye edildi. Tuluhan Tekelioğlu’na ait ‘’Yapabilirsin’’ kitabını çalışanlarına hediye eden Medicana Hastanesi, isme özel olarak imzalanmış olan kitapları kadın çalışanlarına dağıttı. Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Şerafettin Demiray,”Emek verip iş hayatında da kendini gösteren kadınların sayısı artmalı. Medicana Sivas Hastanesi olarak kadınların iş hayatındaki yerini önemsiyor ve destekliyoruz. Geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 14 artış göstererek kadın çalışan sayımızı 340’a çıkardık. Kadının olduğu her yerde başarı vardır.” diye konuştu.