Sivas’ta 5 kişiyi yaralayan şüpheli: “Yanlışlıkla vuruldular”

Sivas’ta 5 kişiyi yaralayan şüpheli: “Yanlışlıkla vuruldular”
15:43 - Mart 27 2019 Çarşamba

Sivas’ta meydana gelen bıçaklı, silahlı kavgada bir kişiyi boynundan bıçaklayan ve 5 kişinin yaralanmasına sebep olan şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelinin emniyetteki ifadesinde olayda yaralananların kişilerin yanlışlıkla vurulduğunu; asıl kavganın bıçakladığı kişiyle kendi aralarında olduğunu belirtti.

Sivas’ın en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nde meydana gelen olayda aralarında düşmanlık bulunan F.E. (49) ile Ö.K. (35) arasında kavga çıktı. İki kişi arasında başlaya kavganın sonunda F.E. yanında bulunan silahla Ö.K.’nın üzerine ateş açtı. Ö.K. ise buna karşılık vererek yanında bulunan bıçakla F.K.’yı boynundan bıçakladı. Kavgayı gören ve cadde üzerinde bulunan polis memurları ve bir uzman çavuş kavgaya müdahale etti. F.E tarafından açılan ateş sonucu seken kurşunlarla cadde üzerinde kaldırımda yürüyen S. Y. (22), M. E.(49) ve Ş.K. (69)’ya isabet ederek bacaklarından yaralanmalarına sebep oldu. Olayda yaralananlar 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kavga sonrası F.E.’yi boynundan bıçaklayarak ağır yaralayan Ö.K. hastanedeki tedavisinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Şahıs emniyetteki ifadesinden kavgada yaralananları yanlışlıkla vurduğunu asıl kavganın F.E. ile aralarında olduğunu belirtti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ö.K. adliyeye sevk edildi. Olayda boğazından ağır yaralanan F.E.’nin ameliyatının başarılı geçtiği ve sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.