Sivas’ta 46 Genç Hafıza Hafızlık Belgesi Verildi

Sivas’ta 46 Genç Hafıza Hafızlık Belgesi Verildi
17:15 - Eylül 18 2025 Perşembe

Sivas’ta, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Hafızlık Tespit Sınavında başarı gösteren 24 erkek ve 22 kız öğrenci, hafızlık belgelerini törenle aldı. Etkinlik, Sivas Hafız Mehmet Altuntaş Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene, çeşitli hafızlık kur’an kurslarından ve imam hatip ortaokullarından öğrenciler katıldı. Öğrenciler, aldıkları belgelerle hafızlık yolculuklarında önemli bir dönemi tamamlamanın sevincini yaşadı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası konuşan Sivas İl Müftüsü Hasan Limon, Kur’an-ı Kerim’in yaşamda rehberlik eden önemine ve hafızlığın kutsal bir görev olduğuna vurgu yaptı. Limon, “Kur’an öğrenmek ve öğretmek, Allah’ın rahmetiyle bağlantılıdır. Kur’an ile iç içe olanlar, Allah’ın lütfuyla dünyada ve ahirette huzura kavuşacaktır” dedi.

Programda ayrıca, İl Müftü Yardımcısı Nurcan Solak ve diğer eğitim yöneticileri de eğitim faaliyetleri hakkında bilgi sundu. Tören, öğrencilere belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi