Sivas’ta 45 ülkeden 850 yabancı öğrenci bulunuyor

Sivas’ta 45 ülkeden 850 yabancı öğrenci bulunuyor
11:37 - Aralık 18 2020 Cuma

Dünyanın dört bir yanından gelen 850’den fazla uluslararası öğrenci, gösterilen misafirperverlik sayesinde hızlıca Sivas’a uyum sağladı ve Sivaslı oldu.

Kendi ülkelerinden eğitim amacıyla çıkıp uluslararası değişim programı ile Türkiye’yi tercih eden yabancı öğrencilerin sayısı her sene artıyor. Amerika ve Avrupa’da yükselen dinsel düşmanlık ve ırkçılık gibi nedenlerden dolayı Müslüman ülkelerde bulunan öğrenciler özellikle Türkiye’deki bir yükseköğretim kurumunda eğitim almak istiyor. Türkiye’ye geldikten sonra hem doğal güzelliklerine hem de Türk insanının sıcak kanlılığına hayran kalan yabancı öğrenciler pandemi döneminde ülkelerine dönemediklerinden dolayı burada kalmaya devam etmeyi tercih ettiler.

Sivas’ta bulunan 850’den fazla yabancı öğrenci de ilk başta çok soğuk havaya rağmen kısa sürede Sivas’a alıştıklarını ve artık buradan biri gibi davrandıklarını ifade etti. Bölge halkının kendilerine çok cana yakın davrandığını ve kendilerine evi aratmadıklarını belirten öğrenciler pandemi koşullarını bu sayede daha kolay atlattık dediler.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi