Sivas’ta 39 Yol Kapandı, Belediye Ekipleri Harekete Geçti

Sivas’ta 39 Yol Kapandı, Belediye Ekipleri Harekete Geçti
22:46 - Aralık 19 2021 Pazar

Artan yoğun kar yağışı nedeniyle Türkiye’nin çok sayıda bölgesinde yol kapanmaları ve hasarlar oluştu. Sivas İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada 39 yolun yoğun kar yağışı nedeniyle kullanıma kapandığı açıklanırken, il genelinde devam eden düşük sıcaklık ve artan kar yağışı karşısında sürücüler başta olmak üzere yayaların olası yol ve trafik kazalarına karşı önlem alması önerildi.

Kar yağışına karşı Sivas Valiliği tarafından belediyeler ile birlikte koordine edilen binlerce kişilik araç ve personelin aralıksız olarak çalışmalarına devam ettiği açıklanırken, kapanan 39 yolun açılması için belediye ekiplerinin aralıksız çalışmaya devam edeceği açıklandı.

Sıcaklıklar Düşecek

Sıcaklıkların Sivas genelinde düşmesini bekleyen Meteoroloji uzmanları, düşen sıcaklık dışında kar yağışında yoğun bir artış beklentisi olduğunu, vatandaşların gerekli tüm önlemleri alarak yola çıkmalarının önem arz ettiğini açıkladı. Bir süredir Sivas’ta kuraklık yaşanması nedeniyle Sivaslılar yağmur ve kar yağışını beklediklerini ve bu yıl kar yağışının geç kaldığını belirtiyorlardı. Yağışların etkisini ne kadar sürdüreceği konusunda MGM’den henüz açıklama yapılmazken, il genelinde soğuk havanın etkisini gelecek hafta koruması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi