Sivas’ta 31 Mart seçimleri için seçim güvenliği toplantısı

Sivas’ta 31 Mart seçimleri için seçim güvenliği toplantısı
21:34 - Mart 29 2019 Cuma

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçiminin, Sivas’ta huzur ve güven ortamında yapılabilmesi için alınması gereken tedbirlerin ve yapılması gerekenlerin görüşüldüğü “Seçim Güvenliği ile İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Merkezi toplantısı” yapıldı.

Sivas Valisi Salih Ayhan başkanlığında Valilik Ahmet Muammer Bey salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilgili yetkilileri katıldı. Yapılacak olan toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunun Sivas Valisi Salih Ayhan, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri ile ilgili son değerlendirme toplantısını yapmak için toplandıklarını ifade ederek, “ Siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum. Güzel bir seçim çalışma dönemi geçirildi. Esaslı bir sorun yaşamadık. Bundan dolayı herkese müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Bugünde son Pazar günü yapılacak seçimlerle ilişkin son bir genel değerlendirme yaparak hazırlıklı olduğumuzu hem kamuoyuyla paylaşmak hem de son kendi yaptığımız çalışmaları gözden geçirmek istedik.”dedi.

Ayhan, muhtarlara ve vatandaşlar sağduyu çağrısında bulundu

Vali Ayhan, vatandaşların ve özellikle muhtarların sağduyulu olmaları konusunda vurgu yaparak, “ Bu amaçla da özellikle yaptığımız genel değerlendirme ve çalışmalarda köylerimizle ilgili özellikle muhtar seçimleri ile ilgili vatandaşlarımızın muhtar adaylarımızın sağduyu olmaları noktasında hassasiyetle vurgulamak istiyoruz. Özellikle jandarmamızın çok riskli alanlarla ilgili çalışmaları devam etmektedir. Pazar günkü seçimle beraber demokrasinin güzelliğini yaşayacağız. Vatandaşımızın oyunu sağlıklı bir şekilde demokratik ve olgunluk içerisinde sahada yansımasını sağlayacağız. 1 Nisan’dan itibaren de ilimize köylerimize hizmet uygulayan kişileri seçmiş olacağız ve yeni bir süreç başlamış olacak. Pazar günü hiçbir problem yaşamayacağız. Gerek enerji dağıtım noktalarında gerek diğer güvenlik anlamında olsun tüm hususlarla ilgili çalışmaları yapmış bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.