Sivas’ta 300 Personel Ve 70 Araç Kışa Hazır

Sivas’ta 300 Personel Ve 70 Araç Kışa Hazır
16:33 - Aralık 20 2021 Pazartesi

Sivas Valiliği tarafından koordine edilen ‘Karla Mücadele’ ekipleri 7 gün 24 saat Sivas genelinde faaliyet gösterirken Sivas Belediyesi ‘Karla Mücadele Ekipleri’ 300 personel ve 70 araçla ‘mücadeleye’ katılıyor. Son günlerde artan kar yağışı nedeniyle 39 yolun kullanıma kapandığı ve hızlı müdahaleler sonucunda yeniden kullanıma açıldığı Sivas’ta, sıcaklıkların -17 derecelere kadar düşmesi ve daha fazla kar yağışı beklentisi yetkilileri de harekete geçirdi.

Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi tarafından ilçe belediyeleri ile ortak olarak yürütülen çalışmalarda, kar yağışına bağlı kapanan yol ve caddelerin en kısa sürede müdahale edilerek kullanıma açılması, kar kaynaklı can ve mal güvenliğinin riske girmesinin engellenmesi hedefleniyor.

Şiddetli Kuraklık Yaşanmıştı

Eğitim hayatının kesintisiz olarak devam edebilmesi için özellikle eğitim kurumlarına giden yol ve caddelerde gerekli kar küreme önlemleri devam ederken, Sivas’a giriş ve çıkışların en önemli noktalarında da ‘Karla Mücadele Ekipleri’ 7 gün 24 saat 300’den fazla personel ve 70 araçla müdahale ediyor.

Sivas’ta hava sıcaklıklarının düşmesiyle artan kar yağışı hayatı olumsuz etkilese de, şiddetli kuraklık nedeniyle kar yağışının yaz aylarında su sıkıntılarını engellemesi öngörülüyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi